In den beginne

De geschiedenis van de sloeproeivereniging `t Juiste Tuig begint met Pieter de Nijs. Als rechtgeaarde Amsterdamse grachtbewoner wilde hij graag een bootje om met zijn vriendin Els door de grachten te roeien. Hun vriend Hinne Vos die al watersporter was wist wel een boot te vinden en zo werd bij de Werf van Dik van Amerongen besloten tot de aanschaf van de sloep Kromhout. Dit geschiedde op een avond en dat heeft waarschijnlijk het zicht op de afmetingen van de Kromhout beïnvloed want in het heldere licht op een van de volgende dagen bleek dat de boot niet echt een twee persoons afmeting had.

Al snel werd toen besloten tot het vormen van een groep roeiers die de boot wel voor uit zouden kunnen krijgen en via vriend hier, collega daar en de lokale sigarenboer kon, nadat de hele boot volledig kaal was gehaald en opnieuw in de verf gezet het roeien beginnen.

“We wisten niks van sloeproeien, en zeker niets van afstanden en inspanning”. De eerste seizoenen was een tocht van af de steiger aan de Kromme Waal helemaal via de Amstel naar cafe het Molenpad een prestatie van belang die dan ook met een ruime pauze met diverse gevierd moest worden voor we verder de Prinsengracht afzakten om dan over het wijde woelige water van het IJ weer terug te keren.